- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кућа лутака: Руска колекционарка отворила музеј са хиљаду Барбика /видео/

CC0 / https://pixabay.com/en/beauty-barbie-pretty-doll-charming-3285508/ / Барби
Барби - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Једна девојка из Краснодара велики је фан Барбика, почела је да сакупља колекцију чувених лутака још од детињства, а данас у њеном музеју лутака има више од хиљаду Барбика и Кенова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Велика обожаватељка тих лутака, Љубов Робертс, по занимању је дизајнер.

Музеј, који је посвећен једној од најпознатијих лутака на свету – Барбики, Рускиња је отворила прошле године. У почетку је њена колекција обухватала отприлике 500 лутака, али се сада број експоната више него удвостручио.

Објављен је видео-снимак колекције лутака, чак и из 60-их година прошлог века.
Своју прву Барбику и Кена добила је на поклон када је била мала – са само три године. Од тог тренутка у њој се пробудила љубав према луткама.
Била је веома пажљива према њима и одлучила је да ће их свакако задржати, а временом је број Барбика и Кенова у колекцији само растао.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала