- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Да ли је и Кутузов био Србин I Моја Русија

© Sputnik / Владимир ПесњаГрафити Кутузов
Графити Кутузов - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
У новој епизоди „Моја Русија“ водимо вас на Бородинско поље, место где се пре 210 година одржала чувена Бородинска битка, у којој су се на страни Руса против Наполеонове војске борили и српски генерали.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Водимо вас и да погледате изложбу која је у Бородину отворена у част тим великим Србима, а која ће ове године, поводом великог јубилеја, бити представљена и српској публици.
Откривамо и колико се српских генерала прославило у Отаџбинском рату 1812, а колико њих је учествовало у бици на Бородинском пољу.
Сазнаћете и да ли главни командант руске војске Михаил Кутузов има српске корене.
Какав је био резултат чувене битке у Бородину, а ко је победио у Отаџбинском рату?
Откривамо и како је ово место повезано са великим руским писцем Лавом Толстојем, а приказаћемо вам и како изгледа један од драгуља Бородинског поља - Спасо-Бородински манастир, који је подигла Маргарита, удовица пешадијског генерала Александра Тучкова на месту где је њен супруг погинуо током те чувене битке.
Сазнаћете и зашто данас за Музеј-резерват „Бородинско поље“ кажу да је то музеј две битке и два рата и по чему је он јединствен у свету.
Новинарка Спутњика Оливера Икодиновић у емисији „Моја Русија“ води вас на вама позната, али и скривена места Москве и Русије. Завирите са нама у различите кутке Русије и њене престонице, упознајте њихове лепоте и традицију и осетите дух земље и душу Руса.
Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала