- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јокић је добио „батине“ и Денвер је лако пао у Калифорнији /видео/

© AFP 2023 / MATTHEW STOCKMANНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Лоше је почео плеј-оф за Денвер Нагетсе који су у првом мечу против Голден Стејта поражени убедљивим резултатом 123:107, а сусрет је обележила изузетно груба игра Ратника који су изударали Николу Јокића. Србин је упркос томе био на свом нивоу, убацио је 25 поена имао 10 скокова и четири асистенције, али је само двапут ишао на линију пенала.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Љубитељи кошарке чекали су и дочекали оно право - да стартује плеј-оф најјаче кошаркашке лиге света, а они из Србије и Европе да уживају у магији Николе Јокића.
И није она изостала ни у судару са Голден Стејт Вориорсима, али је Сомборац константно био пред жестоким притиском ривала и надобијао се "батина". Дрејмонд Грин одрадио је стандардно добар посао у дефанзиви, па је Денверу било тешко, практично немогуће да парира Ратницима.
У првом мечу плеј-офа и те како се видело да Нагетсима недостају повређени Џамала Мареј и Мајкл Портер јуниор.
Јокић је на себе узео чак 25 шутева, погодио их је тек 12, док је за три поена покушао у четири наврата, али није био прецизан.
Атипично за њега и јасно је да му је било изузетно тешко да се бори против Грина и константног удвајања ривала који су га ударали, док су га судије само двапут послале на линију слободних бацања.
Јокић је имао подршку Вила Бартона који је постигао 24 поена, што је било премало да се парира Голден Стејту у Калифорнији.
Од почетка сусрета Кари, Томпсон, Бјелица и остали су држали ствари у својим рукама. Како је сусрет одмицао, тако је расла предност, а највећа је достигнута у трећој четвртини када се домаћин одлепио на +20!
Тада више није било повратка чети Мајкла Мелоуна и јасно је је брејк мисаона именица. Упркос томе што Стеф Кари и Клеј Томпсон нису били на преопознатљивом нивоу, што потврђују бројке.
Кари је меч завршио са 16 поена, Томпсон са 19, искочио је Џордан Пул који је неуморно затрпавао кош Денвера и зауставио се на 30 поена, имао је скок и три асистенције. Убацио је пет тројки.
Српски репрезентативац Немања Бјелица „уградио“ је себе у тријумф Ратника са осам поена, три скока и једном асистенцијом.
Када је плеј-оф Западне конференције у питању, у суботу је Далас поражен од Јуте резултатом 99:93, док је у двобоју Медведа и Вукова, Минесота је била успешнија од Мемфиса - 130:117.
НБА, плеј-оф прва рунда
Запад
Далас - Јута 93:99
Минесота - Мемфис 130:117
Голден Стејт - Денвер 123:107
Исток
Филаделфија - Торонто 131:111
Недеља
Мајами - Атланта 19.00
Бостон - Бруклин 21.30
Партизан је постао првак Европе (Партизан – Хувентуд 1992.) - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СПОРТ
Из Русије се сећају Партизанове европске круне: Гледали смо утакмицу и чекали да нас одведу на фронт
Кошаркашка лопта - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СПОРТ
Из Београда стигао одговор Жалгирису: „Коју поруку шаљете – рата или мира?“
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СПОРТ
Богдановић и Јанг за лет Јастребова у плеј-оф!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала