- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума: Тражењем војне помоћи од НАТО-а, Зеленски жели да добије на времену

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Русије
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Украјински председник Владимир Зеленски својим изјавама о преговорима са Русијом жели да добије на времену, док се истовремено обраћа НАТО-у за војну помоћ, изјавио је председник Државне думе Вјачеслав Володин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Володин је коментарисао изјаве Зеленског о спремности Украјине да с Русијом размотри питање одбијања ступања у НАТО и статус Крима, али тек након престанка борби и повлачења руских трупа.

„Он је то говорио и пре преговора у Турској, када су наши војници били стационирани у близини Кијева. Русија је смањила активност у том правцу и повукла војску. Након тога, појавила се провокација у Бучи и друге провокације“, истакао је Володин на свом Телеграм каналу.

Он је нагласио да је Кијев одустао од обавеза које је преузео на себе“.
„Данас се предлаже исти тај сценарио. Разлог за то је очигледан. Жели да добије на времену, док се истовремено обраћа НАТО-у за војну помоћ“, додао је председник Думе.
Володин сматра да украјинском председнику предстоји да без одлгања донесе бројне одлуке, укључујући повлачење војске са територије Доњецке и Луганске Народне Републике, уколико брине о грађанима своје земље.

„Ако Зеленски брине о грађанима Украјине, мораће одмах да донесе следеће одлуке. Прва је да повуче војску с територије Доњецке и Луганске Народне Републике. Друга је да се у на споразумној основи утврде обавезе признавања Крима и ванблоковског статуса Украјине, као и денацификација и демилитаризација земље“, нагласио је Володин.

Председник Думе је додао да нема другог начина.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Председник Украјине Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
РУСИЈА
Зеленски: Неће бити довољан само један састанак са Путином
Државна дума Русије - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
РУСИЈА
Руска Дума: Спречена ратна перфидија Кијева, замислите шта би било да нема специјалне операције
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала