- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска уништила фабрику за производњу муниције, до сада убијено више од 1.000 плаћеника

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВишенаменски ловац Су-27
Вишенаменски ловац Су-27 - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Високопрецизним ракетама ваздушног базирања уништена је фабрика за производњу муниције у Кијевској области, саопштио је портпарол министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

"Током ноћи, високопрецизним ракетама ваздушног базирања уништена је фабрика за производњу муниције у подручју општине Бровари, Кијервска област", рекао је Конапшенков.
Протекле ноћи укупно је уништено 68 војних објеката у Украјини, укључујући противваздушни систем "ОСА АКМ", шест складишта ракетно-артиљеријског наоружања и бензина.
Између осталог, авијација је погодила четири положаја украјинске војске, где је убијено више од 50 војника.
Како је навео Конашенков, руска средства ПВО оборила су 10 дронова украјинске војске у подручју Донбаса.
Према речима генерала, од почетка извођења специјалне операције у Украјини убијено је 1.035 страних плаћеника, док је 913 одустало да учествује у борбама и побегло.

"Од почетка специјалне војне операције кијевски екстремистички режим позвао је 6.824 страна плаћеника из 63 државе. Најмногобројнија група је била из Пољске – 1.717 особа. Око 1.500 плаћеника је стигло из САД, Канаде и Румуније. Из Велике Британије и Грузије по 300 особа. Из подручја Сирије коју контролише Турска стигло је 193 особе", рекао је генерал.

По његовим речима, највећи број плаћеника је распоређен у Кијеву, Харкову, Одеси, Николајеву и Маријупољу.
„'Регионални координациони штаб' такозваног 'Међународног легиона одбране Украјине' који се налази у граду Бела Црква распоређује их по групама. Као резултат борби тај број је у сталном опадању и данас износи 4.877. људи“, истакао је Конашенков.
Он је напоменуо да страни плаћеници по међународном хуманитарном праву немају статус „борца”.
„Они су дошли у Украјину да зараде новац убијајући Словене. Зато је најбоље што их чека је кривична одговорност и дуге затворске казне“, нагласио је генерал.
Рушевине у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
РУСИЈА
УЖИВО У Маријупољу ликвидиран украјински командант; Зеленски: Спремни смо да ратујемо десет година
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала