- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Савет безбедности Белорусије: Ако буде агресије Запада, разарања ће бити и на њиховој територији

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаВојне вежбе Русије и Белорусије
Војне вежбе Русије и Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Белоруска војска спремна је да пружи одговор на могућу провокацију суседних западних земаља, а у случају агресије на Минск доћи ће до разарања и експлозија и на њиховој територији, изјавио је државни секретар Савета безбедности Белорусије Александар Волфович.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Неће се десити да оне (неке земље) покрену агресију на Белорусију, а да се притом војна дејства одвијају само у Белорусији. Не, разарања, погибије и експлозије биће и на њиховој територији“, истакао је Волфович за телевизију „Белорусија 1“.
Он је скренуо пажњу на чињеницу да западне земље суседи Белорусије усклађују своју инфраструктуру „из нејасних разлога“ и можда би управо то могло да указује на припрему могућих провокација и војне агресије.
Како је приметио, тамо се у последње време повећао број војника, војне технике и наоружања, модернизује се војна инфраструктура, све су учесталији летови војне авијације у близини белоруских граница, а из буџета се издвајају велика средства за одбрану.
Волфович је такође изразио наду да ће се управо обичан народ у западним земљама супротставити агресији и неће хтети да се отпочну било каква борбена дејства.
Ипак, он је уверио да ће белоруска војска, ако буде потребно, моћи да пружи достојан одговор на сваку провокацију.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала