- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Северна Кореја испробала ново тактичко навођено оружје /фото/

© AP Photo / Korean Central News Agency/Korea News ServiceСеверна Кореја тестирала ново оружје
Северна Кореја тестирала ново оружје - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун надгледао је успешно пробно тестирање новог тактичког навођеног оружја, значајног за побољшање ефикасности тактичких нуклеарних операција, јавили су севернокорејски државни медији.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Нови систем наоружања Северне Кореје је „од великог значаја у драстичном побољшању ватрене моћи артиљеријских јединица дугог домета на линији фронта и повећању ефикасности у дејству тактичког нуклеарног оружја ДНРК и диверсификацији њихових мисија ватрене моћи“, известила је званична Корејска централна нова агенција (КЦНА), пренео је Јонхап.
Тестирање је изведено успешно, јавили су севернокорејски медији.
Током инспекције, Ким Џонг Ун је дао важна упутства о „даљој изградњи одбрамбених способности и нуклеарних борбених снага земље“.
КЦНА није изнела друге детаље о тестираном оружју, преноси Танјуг.
Северна Кореја испалила је два пројектила са своје источне обале ка мору, саопштила је војска Јужне Кореје.
Пројектили, који су испаљени из региона Хамхунг у суботу око 18 часова прелетели су око 110 километара на максималној висини од 25 километара, крећући се брзином нешто мањом од 4 маха, наводи се у саопштењу генералштаба оружаних снага Јужне Кореје, преноси Ројтерс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала