- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова предложила Немцима: Замислите да је држава поред ваше бул-теријер ког хушкају на Немце

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
Пратите нас
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова, предложила је Немцима да замисле да је једна од суседних земаља „бул-теријер, кога хушкају на Немце“, слично ономе како је Украјина за Русију постала непријатељска држава.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Немачки председник Франк-Валтер Штајнмајер претходно је изјавио да је био спреман да са колегама из Пољске, Литваније, Летоније и Естоније оде у Кијев, али да су украјинске власти сматрале његово присуство непожељним. Међутим, украјински амбасадор у Немачкој Андреј Мељник је у изјави за немачку телевизију истакао да би украјинска Влада радо прихватила посету немачког канцелара Олафа Шолца.

„Не свиђа вам се? Берлину је сада преостало само да замисли да су такви ‘Мељници’ са истом таквом идеологијом, али не под маском амбасадора, већ са ознакама ‘Азов’(против екстремиста ове формације у Русији је покренут кривични поступак) и аутоматима 8 година терорисали људе у Украјини са украјинским и руским пасошима и претили Русији. А шта да је такво чудовиште расло поред Немачке? Само зато што је Вашингтон желео да од државе поред Немачке направи борбеног бул-теријера којег би хушкали на Немце“, написала је Захарова на свом Телеграм каналу.

Према њеним речима, то се догодило, „јер је Берлин протерао руске дипломате који су били усмерени на сарадњу, а са избезумљеним од национализма украјинским амабасадором води епистоларну полемику“.
Захарова је овако прокоментарисала изјаву бившег министра спољних послова Немачке Зигмара Габриела, који је у свом чланку за издање „Шпигел“ оптужио украјинског амбасадора Андреја Мељника да шири теорије завере у циљу дискредитовања немачког председника Штајнмајера. Он је назвао нечувеним одбијање Кијева да прими немачког председника.
Немачки министар спољних послова Аналена Бербок претходно је објавила на Твитеру да је Немачка прогласила значајан број сарадника руске амабасаде непожељнима. Захарова је одговорила да ће Русија одговорити и на овај злобни чин немачке политичке машинерије.

Специјална војна операција Русије у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ. Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Немачка министарка спољних послова Аналена Бербок - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СВЕТ
Немачка министарка: Украјини треба тешко наоружање
Марија Захарова  - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
РУСИЈА
Захарова: И Берлин је годинама спроводио војно-биолошку активност у Украјини, а не само Америка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала