- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић се обратио јавности: Србија је мост! /видео/

© Фото : Србија опенНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, рекао је да се нада подршци са трибина током предстојећег Србија опена, али је констатовао и да је Србија мост између истока и запада и да се радује доласку страних гостију у српску престоницу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Новак се вратио тенису после 48 дана паузе, али повратак у Монте Карлу није био добар пошто је поражен већ у првом дуелу против Алехандра Давидовича Фокине.
„Осећам се добро, срећан сам што ћу играти у свом граду. Треба ми још много мечева да бих дошао на неки ниво. Желео бих да време буде топлије како би и публика могла више да ужива“, рекао је Ђоковић.
Новак је говорио и о утисцима које гости носе из Београда.
„Имамо много тога да понудимо, многи странци који дођу у Србију одушевљени су пријемом, гостопримством нашег народа. Србија је историјски веома битна као мост између истока и запада, овде је помешано много нација и раса током историје, па смо отворени према свету. Презадовољан што многи људи из иностранства долазе овде на турнир последњих година“, истакао је Ђоковић.
Конференција за медије српског играча је требало да буде одржана у недељу, али је померена за понедељак.
„Извињавам се свима на померању конференције, тражим и надам се разумевању, јер сам имао четири тренинга, био сам мало уморан, јер се трудим да сваки тренутак искористим да унапредим себе на терену, да ниво физичке спреме унапредим, јер је шљака физички најзахтевнија у нашем спорту. У Монте Карлу сам физички био неспреман, то сам и знао, јер шљака захтева више проведеног времена на терену, и када су тренинзи и када су мечеви. Надам се да ћу имати више мечева него у Монте Карлу, надам се подршци са трибина, толико пута сам играо пред публиком у Београду, и неке од најбољих сезона су дошле управо после освајања Дејвис купа, када је наша публика препознала колико је и мени и осталима важан тај импулс. То сам урадио и прошле године пред Ролан Гарос, када сам први пут играо турнир пред Ролан Гарос и на крају га освојио“, истакао је Ђоковић.
Ђоковић је претходно тренирао на теренима на Дорћолу са Домиником Тимом, освајачем УС Опена 2020. године.
„Пре свега за Доминика морам да кажем да ми је драго да је овде, он је пријатељ града, надам се да ће овде бити прихваћен као и увек, он је велико име и Гренд слем шампион. Надам се да ће барем неко од нас догурати до финала, и неко из доњег жреба, па нека бољи победи“, навео је Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СПОРТ
Судар два шампиона на дорћолској шљаци /видео/
Србија опен је стартовао у понедељак, а за Спутњик је о томе говорио један од фаворита домаће публике, Миомир Кецмановић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала