- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Пентагон: САД ће обучавати украјинске војнике да рукују хаубицама

© AP Photo / Vadim GhirdaУкрајински војници
Украјински војници - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе ће обучавати украјинске војнике да управљају америчким хаубицама које су им предате и планирају обуку за друге врсте наоружања, изјавио је високи званичник Пентагона.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Постигли смо одређени напредак у погледу организовања обука за Украјинце. Наредних дана ће ван Украјине бити организована обука конкретно за хаубице“, рекао је званичник.
„Наравно, разматрамо и варијанте за друге системе“, додао је он.
Артиљеријска оруђа, заједно са оклопним транспортерима, хеликоптерима, муницијом и чамцима без посаде, налазе се у другом пакету војне помоћи који су прошле недеље одобриле америчке власти.
Раније су Сједињене Америчке Државе обучавале украјинске војнике на својој територији како да управљају дроновима-самоубицама „Свичблејд“ (Switchblade).
Украјински војници истоварују америчко оружје на аеродрому у Кијеву - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
СВЕТ
САД одрешиле кесу: Каквим оружјем Запад пумпа Украјину
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала