- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Имамо доказе – Кијев планира да изведе монструозне провокације на Ускрс

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска гарда у Мелитопољу
Руска гарда у Мелитопољу - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
Пратите нас
Русија располаже оперативном базом доказа да Кијев припрема ужасне провокације на Ускрс са циљем да оптужи руску војску за масакр цивила, саопштило је руско Министарство одбране.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према речима начелника Националног центра за управљање одбраном Русије, генерал-пуковника Михаила Мизинцева, кијевски режим уз подршку бројних западних земаља завршава припрему монструозних провокација са многобројним жртвама у Запорошкој, Николајевској, Одеској, Сумској и Харковској области.
У ускршњој ночи (24. априла) планирано је гађање православних цркава из минобацача у тим регионима, са циљем да се затим руска војска оптужи за масовно убиство цивилног становништва, нагласио је Мизинцев.
„Благовремено упозоравамо земље 'цивилизованог Запада' на челу са Сједињеним Америчким Државама да Руска Федерација поседује оперативну базу доказа о припреми нових страшних злочина кијевског режима“, напоменуо је генерал-пуковник.
Како каже, за извођење провокација формирано је више од 70 мобилних група из националистичких батаљона у камионима и теренским возилима опремљеним такозваним „лутајућим минобацачима“.
„Позивамо Уједињене нације, Организацију за европску безбедност и сарадњу, Међународни комитет Црвеног крста и друге међународне организације да одмах изврше утицај на кијевски режим како би спречиле ту нељудску провокацију на Васкрс, која крши све моралне норме и међународног хуманитарног права“, нагласио је Мизинцев, додајући да тај апел одмах мора да буде објављен и саопштен међународним организацијама путем свих расположивих информативних извора.

Украјинске провокације у Бучи и Краматорску

Руско Министарство одбране раније је саопштило да је напад тактичким ракетним системом „Точка У“ на Краматорск, који се догодио почетком априла, извела украјинска војска из подручја насељеног места Добропоље. Како је прецизирано, „циљ напада кијевског режима на железничку станицу у Краматорску било је онемогућавање масовног одласка становника из града како би их искористили као 'живи штит' за одбрану својих положаја“ и да се Русија оптужи да је наводно извела тај ракетни напад.
Претходно су украјинске власти и медији објавили видео-снимак који је наводно снимљен у граду Буча у Кијевској области, где на путу леже тела погинулих. Корисници интернета приметили су да „лешевинаводно мрдају рукама и склањају се како не би пали под точкове војних возила. Такође се у ретровизору једног возила може се видети како један од „погинулих“ устаје чим је аутомобил прошао поред њега. Министарство одбране Русије демантовало је оптужбе кијевског режима о наводном убиству цивила у том граду, назвавши фотографије и видео-снимке из Буче још једним изрежираним догађајем кијевског режима за западне медије.
Украјински војници, Буча - Sputnik Србија, 1920, 06.04.2022
РУСИЈА
Москва: Запад је саучесник у злочиначкој провокацији у Бучи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала