- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Вредност злата поново премашила две хиљаде долара за унцу

© Sputnik / Mikhail Voskresenskiy / Уђи у базу фотографијаЗлатне резерве Русије
Златне резерве Русије  - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
Пратите нас
Како показују подаци са берзи, као и коментари аналитичара, цена злата је, услед константне потражње за „поузданим“ активима, први пут од 11. марта порасла за више од један одсто, достигавши вредност од преко две хиљаде долара за тројанску унцу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Цена јунских фјучерса злата на њујоршкој берзи „Комекс“ скочила је за 22,2 долара, односно 1, 11 одсто, до 1.996,9 долара за тројанску унцу. Неколико минута раније, први пут од 11. марта, достигла је максималну цену од 2.000, 55 долара.
Мајски фјучерси сребра поскупели су за 2,34 одсто, односно за 26, 302 долара за унцу.
Како је за агенцију „Маркет воч“ изјавио инвестициони аналитичар „ХМ“ Мариос Хаџикирјакос, без обзира на раст курса долара и повећање прихода америчких државних обвезница, злато наставља да расте, јер је потражња за поузданим активима прилично висока.
У прилог томе је и тенденција одустајања од ризика на финансијским тржиштима почетком недеље – фјучерси за америчке индексе су у паду, док азијске берзе нису показивале одређену динамику, али су кренуле у минус. Инвеститори настављају да негативно оцењују спољнополитичку ситуацију и перспективе глобалне економије у условима континуирано високе инфлације.
Златне полуге - Sputnik Србија, 1920, 11.04.2022
РУСИЈА
Централна Банка: Русија има довољно резерви у злату и јуанима
Златне полуге - Sputnik Србија, 1920, 10.04.2022
РУСИЈА
Може ли свет да се врати „златном стандарду“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала