- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Дејствовала „гвоздена купола“: Сукоб Израелаца и Палестинаца на Западној обали /видео/

© AFP 2023 / Jack GuezИзраелски систем Гвоздена купола пресреће ракету
Израелски систем Гвоздена купола пресреће ракету - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Израелска авијација уништила је Хамасово складиште оружја, саопштила је војска те земље. Палестинци наводе да је дошло до размене ватре између израелских снага и Палестинаца у Џенину. Дан раније Израел је напао југ Газе, као одговор на ракетни напад који је покренут из те области, наводи портпарол израелске војске.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Израелска војска саопштила је да су њени борбени авиони уништили просторије у којима Хамас прави оружје. Из Хамаса су рекли да су покушали да оборе израелске авионе, али да нису успели, као и да нема повређених.
У међувремену, дошло је до сукоба израелских снага и наоружаних Палестинаца на Западној обали, у граду Џенин.
Иако је, према безбедносним проценама, за јучерашњи ракетни напад на Израел одговоран Исламски џихад, војска је навела да „Хамас сматра одговорним за дешавања у Гази“.
Након израелског напада, портпарол Хамаса Хазем Касем је рекао да је „борба против окупације легитимно право у Гази, на Западној обали и унутар Зелене линије“.
Касем је рекао и да израелски напади на „празне мете представљају неуспех Израела у покушајима да зауставе Палестинце од заштите Јерусалема и џамије Ал-Акса“.
Јуче је израелски одбрамбени систем „гвоздена купола“ пресрео ракету лансирану из Појаса Газе, што је први такав напад у последња четири месеца. Није било повређених.
Хамас и Исламски џихад су у последње време претили нападима на Израел након тензија у Јерусалему, а нарочито упада израелских снага у Ал-Аксу.
Иако израелски обавештајци не очекују да ће се последње ескалације прелити у рат, војска се припремила за могућност даље ескалације, преноси РТС.
Сукоби Палестинаца и израелске полиције код џамије Ал Акса у Јерусалиму - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СВЕТ
Сукоб израелске полиције и Палестинаца код џамије Ал Акса у Јерусалиму, 150 повређених /видео, фото/
Сукоб израелске полиције и Палестинаца испред џамије Ал Акса - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
СВЕТ
Јерусалим: У сукобима са полицијом повређено 17 Палестинаца /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала