- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јапанац „украо“ победу Лајовићу!

© AP Photo / Thibault CamusСрпски тенисер Душан Лајовић
Српски тенисер Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Душан Лајовић, српски тенисер, поражен је од јапанског ривала Тара Данијела у маратонском дуелу првог кола Србија опена са 2:6, 6:1, 7:6.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Лајовић је лако добио први сет, али је тренутно 104. играч на АТП листи успео да преокрене ствари у своју корист и да оствари велику победу после трећег сета који је трајао више од сат и по времена.
Тренутно 78. тенисер света је одлично отворио дуел, после пет одиграних гемова имао је два брејка вишка и вођство од 4:1 које му је дозволило да у осмом избори три сет лопте у низу и да искористи већ прву.
Деловало је да Душан има неопходан ритам за лаку победу, али се све променило у четвртом гему другог сета.
Јапанац је имао чак четири брејк лопте, искористио је последњу, а у шестом, маратонском гему, такође четврта је била успешна за велику предност од 5:1 која је у наредном потврђена за изједначење у сетовима.
Трећи сет је трајао чак сат и по времена, тенисери су имали велики број брејк лопти, а прву је у четвртом гему искористио Лајовић.
Ипак, Данијел је у петом узвратио, у седмом је преокренуо, али је у наредном Лајовић успео да изједначи на 4:4, по већ веома хладном времену у Београду.
Дуел је отишао у тај-брејк, Лајовић је додатни период отворио сјајном бекхенд паралелом, форхенд дијагонала је донела Данијелу изједначење, а после 21 ударца наредни поен је припао Јапанцу.
Потпуно спектакуларан шести поен уписан је на рачун Данијела, Лајовић је имао волеј и смеч за финиш поена, али је Јапанац инстинктивном реакцијом ударио лоптицу и послао је у део терена далеко од Душана за 4:2.
Од тог момента није било повратка за Лајовића, после три сата игре завршио је учешће на турниру у Београду.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Новакове лекције о Србији /видео/
Филип Крајиновић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Филип објаснио за Спутњик како је прегрмео „ноћну мору“
Ласло Ђере   - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Ђере ће први пут ударити на Новака, а за Спутњик открива: „Спремићу тактику“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала