- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Пумпање Украјине оружјем у супротности је са обавезама Европске уније

© Sputnik / Андрей Стенин / Уђи у базу фотографијаНапад фосфорним оружјем
Напад фосфорним оружјем  - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Пумпање Украјине оружјем у супротности је са обавезама Европске уније, а наоружање које западне земље испоручују Кијеву су легитимне мете руске војске, рекао је директор одељења за међународне организације Министарства спољних послова Русије Петар Иљич.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Пумпање (Украјине) оружјем у супротности је са обавезама које је на себе преузела Европска унија – да не треба испоручивати оружје у тачке сукоба или тамо где може бити употребљено против цивилног становништва. Али видите да сада затварају очи пред међународним правом и говоре о некаквим 'правилима'“, рекао је Иљичев.

Он је истакао да је наоружање „које се нађе у Украјини – легитимна мета“.
„Са моје тачке гледишта – све је легитимно“, нагласио је Иљич.
Раније је шеф руске дипломатије Сергеј Лавров такође поручио да ће страно оружје које се испоручује Украјини бити легитимна мета руске војске. Како је прецизирао, Брисел и Вашингтон су упозорени на то још на почетку специјалне војне операције.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију с циљем демилитаризације и денацификације Украјине након чега су уследиле најоштрије до сада санкције Запада.
Специјална операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Упозорење из Москве: Покушаји Запада да успори руску војну операцију биће оштро сузбијени
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала