- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ратници разбили Денвер – Јокић се борио, па зарадио искључење /видео/

© AP Photo / Jeff ChiuНикола Јокић искључење
Никола Јокић искључење - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Кошаркаши Голден Стејта убедљиво су савладали Денвер – 126:106 и повели са 2:0 у четвртфиналу плеј-офа Западне конференције, а Никола Јокић који је пружио одличну партију није завршио меч. Србин је искључен због техничке грешке у последњој четвртини при вођству Ратника 109:89.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Никола Јокић не може сам да носи Нагетсе на својим леђима, што се јасно видело и у другом мечу против озбиљно „утегнуте“ екипе каква је Голден Стејт.
Нагетси су само у уводној деоници успевали да парирају домаћину у Калифорнији. Имали су и +12 средином друге четвртине, али је уследила серија Ратника 16:0 и од тада чети Мајкла Мелоуна више није било повратка.
Блистали су Стеф Кари (34 поена) и Џордан Пул (29) и чак петорица кошаркаша из редова Вориорса имала су двоцифрен учинак. Клеј Томпсон је сусрет окончао са 21 поеном уз два скока и асистенцијом.
Немања Бјелица је лаком и убедљивом тријумфу допренео са 10 поена за више од 16 минута проведених на паркету.
С друге стране, главни кандидат за МВП награду Никола Јокић је био одличан и уписао је 26 поена, имао 11 скокова и четири асистенције, али то није било довољно да се озбиљније угрози, а камоли победи Голден Стејт.
Пратили су га Бартон и Морис који су постигли тек по 12 поена. Јокић је „експлодирао“ седам минута пре краја сусрета када је играо леђима против Дрејмонда Грина, а судија није досудио прекршај.
То је избацило из тактак, иначе смиреног Сомборца, који се издрао на судију, а овај му је без размишљања показао другу техничку грешку и послао га на превремено хлађење.
Ликовао је у тим тренуцима Грин који је задужен за чување Србина, којем је махао док га је испраћао са паркета.
Ништа не би променило ни да је Јокић остао на паркету, с обзиром на то да је у тим тренуцима Голден Стејт имао предност 109:89.
Утакмицу су крају привели крају резервисти, јер уније било резултатске драме.
Серија се сада сели у Колорадо где ће Денвер у ноћи између четвртка и петка угостити Голден Стејт који има велику предност на старту плеј-офа Западне конференције (2:0).
Када су остали мечеви у питању, Филаделфија је лако изашла на крај са Торонтом 112:97, док је Далас показао да може и мора без Луке Дончића, савладавши незгодну Јуту резултатом 110:104.
Џејлен Брансон пружио је вансеријску партију, убацивши импресиван 41 поен, имао је осам скокова и пет асистенција.
НБА резултати, плеј-оф
Филаделфија - Торонто 112:97
Далас - Јута 110:104
Голден Стејт - Денвер 126:106
Никола Јокић и Дрејмонд Грин - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СПОРТ
Американац страхује од Јокића: Осећам да жели освету
Кевин Дурент (лево) и Кајри Ирвинг - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СПОРТ
Навијачи Бостона нису му опростили прелазак у Бруклин, а сада ће га мрзети још више /видео/
Српски кошаркаш Никола Јокић у дуелу против Сан Антонио Спарса - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СПОРТ
Огласила се НБА лига о МВП трци – званично је!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала