- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Додирнуо је звезде, али и доживео тежак пад: „Не волим свој посао, али – шта је ту је“ /видео/

© AFP 2023 / BORIS HORVATОскар Мињамбрес
Оскар Мињамбрес - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Бивши фудбалер Реал Мадрида Оскар Мињамбрес који је био члан чувених „галактикоса“ и који је освојио Лигу шамиона 2002. године, сада се бави продајом дувана и има свој киоск.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Не остану сви професионални спортисти по завршетку каријере у спорту којим су се бавили. Штавише, већина њих крене неким другим путем, али је свакако интересантна и другачија прича везана за Оскара Мињамбреса који са супругом држи киоск на којем се продаје дуван.
Словио је за велику наду краљевског клуба чију је омладинску школу прошао и 2002. године је дебитовао у Примери, а исте године се попео на кров Европе, након што је чувени Зинедин Зидан оним прелепим голом поцепао мрежу Бајер Леверкузена за трофеј Лиге шампиона.
Мињамбрес је од старта каријере имао доста проблема са повредама и то озбиљним, па је као десни бек Реала одиграо свега 37 утакмица.
Уследила је 2004. године позајмица Еспањолу, али се ни тамо због повреда није наиграо фудбала. Тек 150 минута, за шта је крива повреда у мечу са Валенсијом када је у 12. минуту тешко повредио колено због чега је ван терена провео више од годину дана.
Уследио је повратак у Реал, али је било јасно да за њега тамо више нема места. Повреде, ожиљци после операција и време, једноставно учинили су своје. По истеку уговора, очекивано, Реал му није понудио продужетак сарадње, те је завршио у Херкулесу. Тек што се упознао са стручним штабом и новим саиграчима, осетио је бол већ на првом тренингу и одличио је да раскине уговор и оконча каријеру.
Мињамбрес је морао да се побрине за породицу, па је заједно са супругом отворио киоск за продају дувана.
„Морао сам да се фокусирам да бринем о породици, то је најважније. Увек сам био анти-пушач. Не волим посао који радим, али шта је ту је. Није испуњење сна, али ни фудбал није све у животу. Штета што ми је каријера прерано окончана. Имам осећај да сам фудбал могао још дуго, дуго да играм. Али, шта је ту је“, закључио је Оскар.
Мињамбрес је делио свлачионицу са првим "галктикосима" – Зинедином Зиданом, Роналдом, Фигом, Бекамом, Раулом, Робертом Карлосем. Са Реалом је освојио седам трофеја.
Давид Алаба и Карим Бензема – детаљ са меча Реал Мадрид - ПСЖ - Sputnik Србија, 1920, 18.04.2022
СПОРТ
Био је у Роналдовој сенци, а сада је Реалов краљ и заслужује „Златну лопту“
Хари Мегвајер - Sputnik Србија, 1920, 17.04.2022
СПОРТ
Није послушао Видићев савет и то је крвљу платио његов саиграч /видео/
Лука Модрић - Sputnik Србија, 1920, 16.04.2022
СПОРТ
Када фудбал прерасте у уметност /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала