- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија прогласила персонама нон грата четворо аустријских дипломата

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије у Москви
Зграда Министарства спољних послова Русије у Москви - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Русија је након протеривања четворо руских дипломата из Аустрије, прогласила персонама нон грата четворо аустријских дипломатских представника, наводи се у саопштењу Министарства иностраних послова Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према саопштењу МИП-а Русије, 19. априла у министарство је позван аустријски амбасадор у Москви Вернер Алмхофер, коме је уручен одлучан протест због исфабрикованог потеза званичног Беча, који је претходно четворо руских дипломата прогласио персонама нон грата.

„Руска Федерација је у својству реципрочне мере прогласила четворо дипломатских представника Аустрије у Русији персонама нон грата. Они ће морати да напусте земљу 24. априла до краја дана. Амбасадору је уручена протестна нота“, додаје се у саопштењу.

Како је још наведено, протеривање руских дипломата из Аустрије наноси озбиљну штету билатералним односима и међународном ауторитету Аустрије.
Након покретања специјалне војне операције Русије у Украјини, бројне земље протерале су руске дипломате. Међу њима су: балтичке земље, Словенија, Немачка, Француска, Италија, Шпанија, Шведска, Данска и Румунија. Раније је и Европска унија саопштила да проглашава 19 запослених у сталном представништву Русије при ЕУ за персоне нон грата. Са своје стране, Москва је обећала адекватан одговор.
Лисабон - Sputnik Србија, 1920, 05.04.2022
РУСИЈА
Португал следи бројне европске земље: 10 руских дипломата проглашено за персоне нон грата
Москва: Протеривање руског дипломате из Тиране неће остати без одговора - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
РУСИЈА
Русија протерује белгијске и холандске дипломате
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала