- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски бомбардер Су-34 у акцији током специјалне операције у Украјини /видео/

© Sputnik / Андрей Катаев / Уђи у базу фотографијаЛовац-бомбардер Су-34
Ловац-бомбардер Су-34 - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило снимке ловца-бомбардера Су-34 који је уништио инфраструктурне објекте украјинске војске помоћу високо прецизних вођених ракета Х-29.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Видео приказује пуњење авиона горивом, као и утовар муниције у бомбардер. Из разних углова се може видети полетање и слетање авиона, кадрови из кабине током лета и лансирање ракета.
Наводи се, да посаде оперативно-тактичке авијације ваздушно-космичких снага Русије откривају и уништавају непријатељске ваздушне и копнене циљеве, користећи широк спектар ракетног наоружања, као и бомби. Авиони крећу у мисију уништавања војних објеката Оружаних снага Украјине користећи високопрецизне ракете и муницију која се прилагођава циљу. Пре полетања, техника пролази свеобухватну проверу.
„Дат је задатак да се уништи непријатељска техника и задатак је испуњен помоћу ракета Х-29. Према подацима објективне контроле је такође потврђено да је циљ уништен. Борбени летови су увек тежак, напоран и одговоран посао“, рекао је командир авиона Су-34 Михаил.
Он је навео да пилоти преживљавају велики стрес и оптерећење током сваког лета. Поред тога, противваздухопловна одбрана украјинске војске је непрекидно активна. У таквим условима је најважније да се јасно и прецизно изврши задатак уништавања непријатељских борбених објеката, истакао је Михаил.
Ловац-бомбардер Су-34 је предвиђен за ракетно-бомбашке ударе на копнене циљеве непријатеља, као и за уништавање ваздушних циљева. Вођене високо прецизне ракете „ваздух-копно“ ХС-29 су предвиђене за уништавање упоришта и утврђених непријатељских циљева.

Специјална војна операција у Украјини

Председник Русије Владимир Путин је 24. фебруара објавио о почетку војне операције демилитаризације Украјине. Он је у обраћању суграђанима рекао да околности „захтевају одлучну и хитну акцију“, пошто су се републике Донбаса обратиле Москви за помоћ.
Путин је истакао да је циљ операције „заштита људи који су већ осам година изложени малтретирању и геноциду од стране кијевског режима“. За то је, према његовим речима, планирано да се изврши „демилитаризација и денацификација Украјине“ и да се приведу правди сви ратни злочинци одговорни за „крваве злочине над цивилима“ у Донбасу.
Бомбардери Су-24 - Sputnik Србија, 1920, 11.09.2021
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
„Паклени пачићи“ из дана у дан: Необјављени снимци из кабина Су-34 /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала