- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британски парламентарац: НАТО треба распустити

© AP Photo / JESSICA TAYLORЏереми Корбин: Ово је било десет минута хвалисања опасног премијера
Џереми Корбин: Ово је било десет минута хвалисања опасног премијера - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Члан Представничког дома Парламента Велике Британије Џереми Корбин верује да војне савезе као што је НАТО треба распустити како би се осигурали мир и безбедност на планети.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Бивши лидер британске Лабуристичке странке изјавио је за „Тајмс радио“ да би волeо да види свет у којем почиње ултимативно распуштање свих војних савеза.
„Питање треба да буде који је најбољи начин за доношење мира у будућности? Да ли је то оснивањем још савеза, додатним јачањем војске? Или је то прекидом рата у Украјини и других данашњих сукоба у којима, такође, гине велики број људи“, упитао је Корбин, преноси Срна.
Он је критиковао британског премијера Бориса Џонсона и америчког председника Џозефа Бајдена јер „не чине довољно како би охрабрили дијалог и мир“.
Корбин, који је био лидер лабуриста од 2015. до 2020. године, истакао је да се треба запитати да ли војни савези доносе мир или охрабрују једни друге и напредују до веће опасности.
Британски посланик нагласио је да „не криви НАТО за догађаје у Украјини“, али је позвао да се на ствар погледа историјски и да се потраже процеси који би могли да окончају сукоб.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала