- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Влада Србије одобрила квоте за извоз житарица, брашна и уља

© Фото : Фото: Мирослав Малешевићпшеница
пшеница - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Влада Србије је на данашњој седници одобрила месечне квоте за извоз по 150.000 тона пшенице и кукуруза, 20.000 тона брашна и осам милиона литара рафинисаног сунцокретовог уља.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„По захтеву ће моћи да се тражи одобрење за извоз максимално 20 процената одобрених количина по групи производа на месечном нивоу. У случају да извозници не извезу или прекораче одобрене количине, наредног месеце неће моћи да поднесу захтев за извоз“, саопштило је Министарство пољопривреде.
Захтеви се могу подносити од 20. до 25. у текућем месецу за наредни месец, док ће за мај захтеви бити подношени од 22. до 28. априла.
Квоте су одређене на предлог Удружења „Жита Србије“ чији представници су претходне недеље имали састанак с премијерком Аном Брнабић.
Они су тада предложили да се месечно извози 350.000 тона житарица и слободан извоз брашна, пренео је Танјуг.
Влада Србије је после седнице саопштила да је одлучила да привремено ограничи извоз основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво како би се успешно реаговало на опасност од тржишних поремећаја узрокованих значајним растом тражње на светском и домаћем тржишту.

Просветарима по 10.000 динара

Усвојена је и одлука да се запосленима у основним и средњим школама, високошколским и установама ученичког и студентског стандарда једнократно исплати помоћ у нето износу од по 10.000 динара, за шта је у државној каси обезбеђено је 1.600.000.000 динара за све нивое образовања.
Једнократна новчана помоћ у истом износу одлуком Владе биће исплаћена и запосленима у институтима, иновационим центрима и истраживачима запосленим у високошколским установама.
Коронавирус утиче на пад берзе - Sputnik Србија
Све о домаћој и светској економији

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала