- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик Американцима понудио решење за превазилажење кризе у БиХ

© Sputnik / Бранко МаксимовићЧлан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик
Члан председништва БиХ Милорад Додик у интервјуу за Спутњик - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Сарајеву са америчким сенаторима и амбасадором САД у БиХ Мајклом Марфијем о политичкој кризи у БиХ и том приликом им понудио решење за њено превазилажење.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Српски члан Председништва БиХ истакао је да су мир и безбедност од пресудног значаја за регион, посебно у светлу сукоба у Украјини, саопштено је из Кабинета српског члана Председништва БиХ.
Додик је појаснио америчким сенаторима разлоге због којих сматра да БиХ треба да задржи неутралан став према сукобу у Украјини, наглашавајући да су Украјинци и Руси братски народи за Србе.
„Ми се залажемо за поштовање територијалног интегритета Украјине и подржавамо све дипломатске напоре да се сукоби што пре окончају“, истакао је Додик.
Из Председништва БиХ саопштено је да су чланови Председништва разговарали са делегацијом Конгреса САД о темама билатералне сарадње, европских интеграција БиХ и западног Балкана, те одржавања избора.
„Теме разговора председавајућег Председништва БиХ Шефика Џаферовића и чланова Милорада Додика и Жељка Комшића са америчким сенаторима Комисије за иностране послове Џин Шахин и Крисом Марфијем, сенатором Комисије за оружане снаге Томом Тилисом, те америчким амбасадором Мајклом Марфијем биле су и питања перспективе младих, те продужетак безбедносне мисије Еуфор Алтеа у БиХ“, саопштено је из Председништва.
Амерички сенатори изразили су подршку БиХ на путу ка напретку, као и економски партнери.
Разговарано је и о украјинској кризи, као највећем безбедносном, хуманитарном и економском изазову са којим се европски континент суочава, наведено је у саопштењу, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала