Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Фридом хаус: Хашим Тачи и Рамуш Харадинај повезани с организованим криминалом

© AP Photo / Visar KryeziuРамуш Харадинај и Хашим Тачи
Рамуш Харадинај и Хашим Тачи - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Америчка организација Фридом хаус оценила је да је тзв. Косово стагнирало у борби против корупције и независности правосуђа и да су бивши председник Хашим Тачи и некадашњи премијер привремених приштинских институција Рамуш Харадинај повезани с организованим криминалом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Иако је у Хагу, Хашим Тачи је означен као једна од политичких личности на Косову која је повезана са организованим криминалом и корупцијом на високом нивоу. Осим њега и Рамуш Харадинај се помиње због веза с криминалом, преносе приштински медији.
Фридом хаус наводи да су привремене косовске институције и даље слабе и да је раширена корупција изазвала дубоко неповерење јавности према привременој влади, да се новинари суочавају са озбиљним притиском и ризикују да буду нападнути због свог извештавања и да је владавина права ометана мешањем извршне власти у судство, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала