- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Може ли шахиста да победи у рвању? /видео/

© AP Photo / Jeff ChiuНикола Јокић
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Никола Јокић, најбољи кошаркаш света, налази се под највећим притиском у досадашњем току каријере – његови Денвер Нагетси у првој рунди плеј-офа НБА лиге играју против Голден Стејт Вориорса који не бирају оружје да зауставе момка из Сомбора.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Провокације су нешто са чиме се Јокић суочава током целе НБА каријере, његове вештине су толико добре да понекад не могу да буду онемогућене на спортски начин па се ривали користе потезима какви би требало да буду санкционисани.
Али, то није случај и углавном је Јокић тај који бива кажњен јер се буни због неправде и физичких напада који више личе на рвање него на кошарку.
„Дрејмонд Грин и Кевон Луни играју веома грубо против Јокића као директни чувари и Јокићу је веома тешко. Често лопта не може да оде из Јокићевих руку. Грин је рекао да је играти против Јокића као играти шах, да је то игра у игри“, навела је репортерка Кејти Винџ.
Упркос грубој игри ривала, Јокић је само осам пута отишао на линију слободних бацања и потом је искључен због протеста јер судије нису желеле да га заштите у моментима када је Грин чинио све што је могао да га заустави.
„Рекао сам Николи да разумем то што је фрустриран. Ја мислим да је фаулиран и он мисли да је фаулиран, али мора да пронађе начин да превазиђе те ствари“, рекао је тренер Денвера Мајк Мелоун.
Како је навео, Јокић је превише важан за екипу да би утакмице гледао из свлачионице.
„Такође, он као лидер мора да покаже саиграчима да је ментално јак и да може да пронађе начин да се избори са свим тим стварима“.
Мелоун је имао још једну проблематичну ситуацију – Демаркус Казинс је ушао у вербални сукоб саиграчем Вилом Бартоном.
„Све важи и за Демаркуса. Он нема лошу намеру, али мора да буде ментално јачи. Када нам ствари не иду како треба ми губимо стрпљење, па губимо и утакмице. Тако је било и вечерас", рекао је Мелоун.
Денвер губи 2:0 у серији са Голден Стејтом и треба му право чудо да избегне елиминацију из плеј-офа већ у првој рунди. Или да бар судије обрате пажњу на насиље коме је изложен српски кошаркашки шахиста.
Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 19.04.2022
СПОРТ
Србин није насео на провокацију уплашеног Американца /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала