- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Потпредседница бугарске владе: Војна помоћ Украјини значи наставак сукоба, а ми се залажемо за мир

CC0 / Pixabay / Застава Бугарске
Застава Бугарске - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Потпредседница бугарске владе и министарка економије Корнелија Нинова изјавила је да њен став о испорукама оружја Украјини остаје непромењен. Како каже, војна помоћ ће значити наставак сукоба.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Министарка је поново изразила мишљење у вези са посетом шефа украјинске дипломатије Дмитрија Кулебе, који је данас говорио на затвореном састанку спољнополитичке комисије Народне скупштине Бугарске. Према његовим речима, „земље које оклевају или не пружају војну помоћ Украјини – подржавају руску агресију и убијање украјинских држављана“.

„То је његово мишљење, има право да га изнесе. Ми сматрамо да доприносимо миру. Осигуравање још веће количине оружја значи продужење рат. Залажемо се за мир, прекид борбених дејстава и почетак преговора“, рекла је Нинова новинарима.

Бугарске парламентарне групе имају различита мишљења о слању оружја Украјини.
У владајућој коалицији, коју чине „Наставићемо са променама”, Бугарска социјалистичка партија на челу са Ниновом, „Постоји такав народ” и „Демократска Бугарска”, на слању војне помоћи инсистира „Демократска Бугарска“. Са своје стране, „Наставићемо са променама“ подржава расправу о том питању у парламенту, док „Постоје такви људи“ инсистира да владајућа коалиција развије јединствен став о том питању.
Изузетно гађање припадника Војске Србије на полигону Шабла у Бугарској - Sputnik Србија, 1920, 31.03.2022
РУСИЈА
Бивши министар одбране Бугарске: Испоруке оружја Украјини ће само продужити агонију
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала