- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Први кадрови ноћног „Бала“ у Украјини: Систем који може да онеспособи до 10 мета истовремено /видео/

© Sputnik / Игорь Зарембо / Уђи у базу фотографијаЛансирање противбродске ракете са обалског ракетног система "Бал" током војних вежби
Лансирање противбродске ракете са обалског ракетног система Бал током војних вежби - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Министарство одбране Русије објавило је видео-снимак лансирања високопрецизних ракета система „Бал“ на објекте војне инфраструктуре Оружаних снага Украјине.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према наводима руског војног ресора, напад је изведен са обале Црног мора – четири пројектила лансирана су ноћу ка назначеним метама, односно објектима украјинске војне инфраструктуре.
Интересантно је да је ово први пут од почетка специјалне операције у Украјини да је снимљена употреба противракетног одбрамбеног система „Бал“.
Иначе, систем „Бал“ може да погоди циљеве крстарећим ракетама на растојању до 120 километара. То је мобилни систем направљен на основи шасије МЗКТ-7930 који укључује самоходни командни пункт управљања и везе, лансирне системе— до четири јединице, носач противбродских ракета и транспортно-лансирне контејнере. Истовремено може да онеспособи до 10 циљева.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала