- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Америчка база на Косову и намера Приштине да формира војску могу да доведу до ескалације

© Фото : Picryl/Dvids/U.S. Army photo by Sgt. Casey Hustin, 19th Public Affairs Detachment/Public domainАмерички војници на Косову у околини Ораховца
Амерички војници на Косову у околини Ораховца - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Представница Мисије Русије при УН Ана Јевстигнејева изјавила је на седници Савета безбедности УН о Косову да планови за подизање нове базе САД на Косову и настојање Приштине да формира војску нису у складу са Резолуцијом СБ УН и могу да доведу до ескалације ситуације.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Она је подсетила и на случај када је претучен руски држављанин , сарадник Мисије УН на Косову, Михаил Красношчеков и нагласила да до дан данас кривци нису приведени правди.
„УН морају чвршће да бране неприкосновеност својих сарадника на Косову“, рекла је Јевстигнејева.
Према њеним речима, неприхватљиве су активности Приштине према Мисији УН на Косову.
Подсетила је и да је Министарство спољних послова тзв. Косова 31. децембра прогласило за персону нон грата представника Мисије УН у Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку Андреја Антонова, руског држављанина.
То је грубо кршење међународно-правних норми, истакла је Јевстигнејева.
Подсетимо, Красношчеков је, упркос дипломатском имунитету, притворен 28. маја 2019. године и тешко претучен током операције специјалних снага косовских Албанаца у српским општинама на северу покрајине.
У седишту Уједињених нација у Њујорку одржава се седница Савет безбедности УН током које се разматра редован шестомесечни извештај генералног секретара УН Антонија Гутереша о ситуацији на Косову и Метохији, а Србију на седници представља министар спољних послова Никола Селаковић.
Седница Савета безбедности УН - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
СРБИЈА
Седница Савета безбедности УН о Косову: Селаковић упозорио - Приштина жели да Срби нестану са КиМ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала