- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска Дума: Европа ће морати да компензује штету нанету руској економији

© Sputnik / Владимир Федоренко / Уђи у базу фотографијаЗграда Државне думе Руске Федерације
Зграда Државне думе Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Санкције против Русије су незаконите, Москва још увек израчунава штету коју су оне нанеле руској економији, изјавио је председник Државне думе Русије Вјачеслав Володин, додавши да ће европске земље морати у сваком случају да је компензују.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Европа би требало да схвати следеће. Као прво, санкције против Русије су незаконите. Тој теми ћемо се још вратити и израчунати штету коју сте нанели нашој економији. У сваком случају ћете је компензовати, а како и када, питање је времена“, указао је Володин.
Он је на Телеграм каналу навео да неке европске земље размишљају да ли да купују или не гас за рубље.
„Неки се позивају на Европску унију: ако она то сматра заобилажењем санкција, онда нећемо плаћати, ако кажу другачије – плаћаћемо“, појаснио је он.
Подсетимо, Русија је 24. фебруара покренула специјалну војну операцију с циљем демилитаризације и денацификације Украјине након чега су уследиле најоштрије до сада санкције Запада.
Санкције које је Европа увела Русији и њихове последице биле су тема ауторске емисије Љубинке Милинчић „Мој поглед на Русију“:
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 13.04.2022
РУСИЈА
Влада Русије: Западним земљама неће успети покушај да изврше економску блокаду Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала