Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Стефановић: Србија жели најснажнију војску у региону

© Sputnik / Лола ЂорђевићНебојша Стефановић
Небојша Стефановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Желимо најснажнију војску у региону јер желимо да живимо у миру и стабилности заувек поносни на своју војску и војнике, изјавио је вечерас министар одбране Небојша Стефановић на свечаној академији поводом Дана војске Србије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Србија се наоружава да би себе заштитила, никоме не прети, али не да своје, рекао је министар Стефановић.
Србија је, како је истакао, земља храбрих, непоколебљивих, који никада не одустају, народа који је вековима неговао јединство и слогу, породицу и огњиште, оних који никада нису спустили главу пред непријатељем.
Ти јунаци су са нама, они су Војска Србије, строј хероја чије срце куца за отаџбину, мајке и очеве, браћу и сестре... а пре свега строј војника који су животе посветили Србији, и за које од заклетве нема веће части ни љубави, навео је министар одбране.
Стефановић је нагласио да је зато у српском народу увек важило да је бити војник посебно знамење и велики понос.
Министар је подсетио да је Војска Србије прославља свој празник 23. априла, у спомен на дан када је 1815. године подигнут Други српски устанак, који је био прекретница у стварању модерне српске државе и војске.
У том 23. априлу има много симболике, рекао је он и нагласио да је војска остала нераскидиво везана за свој народ вековима, да је то ткиво временом јачало кроз сваку битку, жртву, херојско дело.
Српски војник је, како је нагласио, најбоље познавао свој народ и у томе је његова величина.
„Очувао је и осветлао образ своје отаџбине, био је окосница своје Србије, иако није имао пут посут ружама...“, рекао је министар.
ВС, додао је, овај најважнији војни празник дочекује снажнија, бројнија, савременија и спремника да сачува мир, слободу и безбедност наше земље и грађана.
Свечаност је почела интонирањем химни и филмом о Министарству одбране и Војсци Србије, у којем су представљени резултати рада, преноси Танјуг.
Одржан је и богат уметнички програм, којем су присуствовали и председник парламента Ивица Дачић, министри Дарија Кисић, Ратко Дмитровић, Анђелка Атанасковић, представници СПЦ, Исламске заједнице и католичке цркве, дипломатске и војно-дипломатске заједнице.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала