Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић и Лајчак о наставку дијалога Београда и Приштине

© Sputnik / Лола ЂорђевићМирослав Лајчак и Александар Вучић
Мирослав Лајчак и Александар Вучић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић састао се данас са специјалним представником Европске уније за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана, Мирославом Лајчаком, са којим је разговарао о наставку дијалога између Београда и Приштине, а посебно о значају Бриселског споразума који је потписан пре девет година.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Председник је рекао да је од потписивања Бриселског споразума прошло девет година, а да и даље нема напретка у имплементацији обавеза које је преузела Приштина, пре свега у вези са оснивањем Заједнице српских општина и додао да Србија очекује да се постигнути договори поштују и примене у пуној мери.
Специјални представник ЕУ за дијалог Београда и Приштине и друга регионална питања Западног Балкана Мирослав Лајчак изјавио је да ће наставити да се у потпуности ангажује на наставку дијалога под окриљем Европске уније без даљег одлагања, додавши да чланице ЕУ очекују да две стране имплементирају све што је договорено у оквиру процеса дијалога у последњих десет година.
Лајчак је на Твитеру навео да је са Вучићем разговарао и о томе како да се постигне напредак у дијалогу и новом састанку Београда и Приштине на високом нивоу.
Председник Вучић је истакао да Србија подржава активности, напоре и намере Мирослава Лајчака да се политиком компромиса дође до решења, без ултиматума и наметнутих решења, у жељи да се покаже разумевање и за њене државне и националне интересе, а не само за националне интересе Албанаца.
Председник је захвалио Мирославу Лајчаку на посвећености, додајући да је он у Србију увек добродошао, саопштила је Прес служба Председника, преноси Танјуг.
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала