Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вулин европским парламентарцима: Помозите Србији да што пре напусти пут ка ЕУ

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вулин
Александар Вулин - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента, изјавио је министар полиције Александар Вулин.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Позивам посланике Европског парламента да наставе са политиком уцењивања и притисака према Србији и да што пре усвоје Резолуцију којом од Србије захтевају да уведе санкције Руској Федерацији. Нема бољег начина да Србија схвати да јој није место у Европској унији од политике посланика Европског парламента и зато молим европосланике да се ни случајно не промене и да наставе да нас вређају и уцењују, да наставе да показују колико не познају Србе и колико им и није важно да их упознају“, рекао је министар.
„Само нека наставе са претњама и уценама и верујем да ће и председник Вучић преиспитати одлуку о наставку пута ка Европској унији. Председника свих Срба Александра Вучића само ваше уцене и претње могу уверити да треба да напусти политику приближавања Европској унији. Зато посланици Европског парламента, немојте да се стидите што вас у вашим земљама не питају и не слушају, само наставите са нападима на Србију и помозите Србији и председнику свих Срба да што пре напусте пут ка чланству у Европску унију.“
Пошто је војно неутрална, додао је министар, Србија треба да буде и политички неутрална.
„Да би се то и десило, само нека европосланици наставе са уценама“, изјавио је министар унутрашњих послова Александар Вулин, коментаришући најаву европосланика да ће Европски парламент Резолуцијом тражити од Србије да уведе санкције Русији.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала