- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Званично: Русима и Белорусима забрањено учешће на Вимблдону

© AP Photo / Eduardo VerdugoРуски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку
Руски тенисер Данил Медведев у мајици у бојама Русије током турнира у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Организатори Вимблдона званично су саопштили да тенисерима и тенисеркама из Русије и Белорусије неће бити дозвољено учешће на овогодишњем Отвореном првенству Велике Британије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Желимо да изразимо подршку свима који су погођени сукобом у Украјини током ових тешких времена. С обзиром на профил шампионата у Уједињеном Краљевству и широм света, наша је одговорност да одиграмо улогу у широко распрострањеним напорима владе, индустрије, спортских и креативних институција да ограниче глобални утицај Русије“, пише у саопштењу и додаје се:

„Стога смо донели одлуку, са дубоким жаљењем, да одбијемо пријаве руских и белоруских играча за овогодишњи Вимблдон.“
Раније у току дана западни медији пренели су информацију да ће Вимблдон забранити учешће Русима и Белорусима на овогодишњем Вимблдону, а сада је та вест и потврђена.
Отворено првенство Велике Британије прво је тениско тело које је одлучило да одбије пријаве спортиста из поменутих држава, чиме је наставаљена велика неправда према спорту који би требало да остане ван политике.
„Ако се околности значајно промене од сада до јуна, размотрићемо и реаговати у складу са тим“, Јан Хјуит, први човек „Ол Ингланд клаба“.
Кремљ: Вимблдон ће бити на губитку ако се руским тенисерима забрани учешће
Западни медији: Вимблдон ће избацити Русе и Белорусе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала