- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Упозорили смо Шведску и Финску на последице уласка у НАТО

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
Пратите нас
Русија је упозорила Финску и Шведску на последице њиховог уласка у НАТО, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Брисел, под окриљем Сједињених Америчких Држава, одавно увлачи споменуте земље у своју структуру. Ту нема ничег новог. Друга ствар, ако они буду ишли овим путем то ће променити геополитичку ситуацију у Европи, у непосредној близини наше земље. Сва упозорења смо дали и јавно и путем билатералних канала. Они то знају, неће имати чему да се чуде, о свему су обавештени“, рекла је Захарова телевизији „Росија 24“.

Раније су у Министарству иностраних послова Русије изјавили, да Шведска и Финска морају да схвате какве ће бити последице њиховог могућег ступања у НАТО по билатералне односе са Русијом, као и како ће се то одразити на европски систем безбедности.
План Алијансе да се прошири након што су интересовање за приступање НАТО-у исказале Шведска и Финска и последице које то може изазвати били су тема емисије Свет са Спутњиком:
Финска застава у Хелсинкију, Финска - Sputnik Србија, 1920, 15.04.2022
СВЕТ
Финска министарка: Чланство Финске у НАТО је „врло вероватно“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала