Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Фон Крамон: Дијалог са Београдом није приоритет владе у Приштини

© AP Photo / Visar KryeziuВиола фон Крамон-Таубадел
Виола фон Крамон-Таубадел  - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
Актуелна Влада на Косову не даје приоритет дијалогу са Србијом, изјавила је известилац Европског парламента Виола фон Крамон у Одбору за спољне послове Европског парламента, где је представљен нацрта извештаја о Косову.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Нажалост, упркос новој енергији именовањем изасланика ЕУ за дијалог, са очајем сазнајем да олакшан дијалог између ЕУ и Србије, који остаје предуслов за интеграцију Косова у ЕУ, није приоритет актуелне Владе“, рекла је она, преноси Танјуг.
Фон Крамон је додала да би дијалог требало да постане приоритет и да Косово мора да има користи од новог замаха сарадње са САД и ЕУ.

„Дијалог треба да постане политички приоритет и не желимо да кључни међународни партнери Косово виде као мање конструктивну страну у дијалогу. Уместо тога, желимо да Косово учини даљи корак у конкретизацији постигнутих споразума о енергетици, регистарским таблицама и несталим лицима. Косово мора даље да користи нови прозор могућности са својим савезницима док постоји пуна трансатлантска сарадња за дијалог“, поручила је фон Крамон.

Известилац Европске народне партије (ЕПП) за Косово и лобиста косовских Албанаца, аустријски посланик Лукас Мандл искористио је расправу у спољнополитичком одбору за нове нападе на Србију.
Мандл је у саопштењу пренео да Србија на свим нивоима врши огроман притисак на Косово.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала