- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Хрватски председник и премијер у клинчу због Украјине

© Tanjug / HINA/DAMIR SENCARЗоран Милановић
Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
Председник Хрватске Зоран Милановић рекао је да су за ситуацију у Украјини криви или Украјинци или они који су их хушкали на рат. Хрватски премијер Андреј Пленковић је због те Милановићеве изјаве упитао да ли је хрватски председник руски агент и поручио да је Милановић прешао све границе.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Председник Хрватске Зоран Милановић је током обраћања новинарима говорио о рату у Украјини.
„Неко ће морати сутра положити рачуне, ко је одговоран за оволико смрти у Украјини. Јесу ли криви Украјинци или они који су их хушкали на то? Ово не говори Путинов човек, него човек којем је интерес Хрватска. Данас је Kина тестирала хиперсоничне ракете, то су оне које потапају носаче авионе. Све се мења. Сваким даном све мање причамо о Украјинцима. И мене проглашавају руским човеком“, рекао је Милановић.
Раније је Милановић навео и да руска операција у Украјини није био разлог за сазивање седнице Већа за националну сигурност Хрватске коју је желео Пленковић.
Премијер Андреј Пленковић је, коментаришући Милановићеве изјаве, рекао како је хрватски председник „прешао све границе“, оценивши да Милановић „има неких озбиљних проблема“.
„Је ли он заиста руски агент? Јер ово што је данас учинио, и поновно нам причинио међународну штету, поновно је изнео оцене и квалификације о Украјини - ја не знам који то председник владе или државе неке чланице ЕУ има приближно овако срамотне ставове. Да не говорим о изјавама о БиХ где нас оптужује да смо издајници или да лажемо“, рекао је хрватски премијер.
Пленковић је оценио да Милановић има неких озбиљних проблема.
„Јесу ли то проблеми за које треба стручну помоћ или савет, то ће рећи експерти, а не ја“, изјавио је Пленковић и поручио да је одлука владе и министара да не учествују ни у каквим активностима са Милановићем логична и исправна.
Милановић је истакао да му је „част што ће га таква екипа бојкотирати“, преноси РТС.
Хрватски председник Зоран Милановић - Sputnik Србија, 1920, 20.04.2022
РЕГИОН
„Банда која води Хрватску“ против „Титовог гардисте“: Жесток сукоб у хрватском врху
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала