- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

О судбини 43. владе Црне Горе 28. априла на Цетињу

Цетиње - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
У Скупштини Црне Горе 46 посланика поднело је иницијативу да се закаже седница те институције 28. априла на Цетињу, како би била изабрана нова влада.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Како је рекао шеф посланичког клуба Грађанског покрета УРА Милош Конатар, формални захтев је предат како би се одблокирао рад парламента.
„Јуче смо поднели иницијативу Бранки Бошњак за заказивање колегијума и сједнице Скупштине, али она то до овог тренутка није урадила. У медијима је изнела да то неће урадити“, саопштио је он, преноси Б92.
„Одредили смо да седницом председава потпредседник Ибрахимовић. Очекујем од генералног секретара и службе Скупштине да сарађују са Ибрахимовићем“, саопштио је Конатар.
Како је казао, предложили су дневни ред седнице са шест тачака, прва је избор председника Скупштине, а друга избор 43. владе.
Потпредседник Скупштине Црне Горе Ервин Ибрахимовић је на прес-конференцији казао да је важно да је већина сазвала седницу и да након више од два месеца блокаде „данас почињемо причу о одблокирању највишег законодавног дома“.
Подсетимо, јуче је потпредседник Скупштине из Демократског фронта Страхиња Билајић поднео оставку на место посланика и функцију потпредседника Скупштине, иако је његова обавеза била да закаже нову седницу.
Мандатар Дритан Абазовић најавио је да ће нова 43. влада Црне Горе имати подршку 46 посланика, те да је договор постигнут, али није изнео имена нових министара.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала