Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Оштећен мурал херојима Кошара у Новом Пазару

© Wikipedia / By Jovanvb Нови Пазар - Панорама града
Нови Пазар - Панорама града - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
Непознати починилац или више њих оштетио је мурал у новопазарском насељу Дежевски пут посвећен тројици житеља тог града који су као припадници Војске Југославије погинули током битке на Кошарама.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Мурал посвећен Николи Поповићу, Насеру Вучељу и Зорану Филиповићу урађен је недавно на иницијативу грађана окупљених у групи „Пријатељи Петрове цркве у Расу“, међу којима су и они који су одрасли са Поповићем, пишу Новости.
„Неко је белим спрејом ижврљао мурал, што смо пријавили полицији од које тражимо да открије починиоца који је на тај начин желео да оскрнави спомен и сећање на оне који су дали живот бранећи ову земљу“, кажу у групи „Пријатељи Петрове цркве у Расу“ и најављују да ће мурал врло брзо вратити у првобитно стање.
Никола Поповић један је од првих војника погинулих током битке на Кошарама. Он је страдао првог дана сукоба, 7. априла, на Велики петак и имао је само 19 година. Дванаест дана касније погинули су његови суграђани, водник Зоран Филиповић (28), припадник 72. специјалне бригаде и Насер Вучељ који је имао само 21 годину.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала