Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Радно време за Ускрс: Када нећете моћи у маркет, тржни центар...

© Sputnik / Маријана КолаковићТржни центар „Стадион“ на Вождовцу
Тржни центар „Стадион“ на Вождовцу - Sputnik Србија, 1920, 21.04.2022
Пратите нас
По слову закона, нерадни дани за Васкрс ове године су петак 22, субота 23, недеља 24. и понедељак 25. април. Међутим, четири слободна дана махом ће спојити само они запослени у државним фирмама, јавној управи, банкама, поштама, вртићима, школама. Они који раде код приватника мораће да се задовоље са слободним викендом, или чак и мање.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Све што треба да завршите у банкама, поштама, на државним, градским или општинским шалтерима, урадите најкасније до четвртка јер ће сви они већ од петка 22. априла бити затворени, а запослени ће поново на свом радном месту бити тек у уторак 26. априла, пише Блиц.

Тржни центри, маркети и пијаце

Мање или веће продавнице ће махом на Велики петак бити отворене, али са скраћеним радним временом до 18 часова. У суботу ће скоро све радити уобичајено, али ће зато за Ускрс све скоро до једне бити затворене. Од понедељка све се, међутим, враћа у нормалу иако је званично и 25. април нерадни дан. Исто важи и за тржне центре, али ће изузетак ће бити биоскопи у тржним центрима који ће радити уобичајено.
Приватне продавнице могу да раде и 24 сата дневно, али и да буду затворене.
Ипак, они искуснији знају да се на сам празник стварају “километарски редови”, те да је много боље уобичајену куповину одрадити раније. Баш као и одлазак на пијацу јер ће у петак продавци моћи да се преброје на прсте једне руке.

Градски превоз, такси, паркинг

Нешто више проблема имаћете и са градским превозом који ће махом функционисати по викенд реду вожње, таксисти ће од четвртка у 22 сата, па све до уторка у 6.00 ујутро возити по другој, скупљој тарифи, тако да се не изненадите ако вам рачуни буду за око 15к одсто више него што сте навикли радним данима.
Паркинг ће у зонираним деловима Београда бити бесплатан од петка 22. до понедељка 25. априла.

Пекаре

Оне по правилу за празнике имају најшареније радно време, а све зависи од самог газде. Реално је да на Велики петак све имају скраћено радно време, неке до поднева, неке до 16 или 17 часова. Већина њих ће примати муштерије у суботу, али ће зато на Ускрс бити све затворене. Понедељак ће опет зависити од процене власника.

Пијаце

ЈКП „Градске пијаце“ у Београду је саопштило да ће све пијаце које послују у њиховом саставу у петак, субпту и понедељак радити по уобичајеном радном времену од 6.00 до 19.00. Међутим, зелене тржнице неће радити на Ускрс, у недељу, 24. априла, осим пијаца „Земун“, „Баново брдо“, Беле воде“ и „Душановац“, које ће радити од 6.00 до 13.00.
Сличан распоред очекује се и у другим српским градовима, али је велико питање чак и када пијаце буду радиле, каква ће бити понуда на тезгама.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала