- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Министарство: Услед пожара на крстарици „Москва“ један војник погинуо, 27 се води као нестало

© Пресс-служба Черноморского флота ВМФ РФ / Уђи у базу фотографијаРакетна крстарица "Москва" Црноморске флоте Русије
Ракетна крстарица Москва Црноморске флоте Русије - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
Пратите нас
Један војник ракетне крстарице „Москва“ је погинуо покушавајући да угаси пожар који је недавно избио на броду, њих 27 се води као нестало, а преосталих 396 чланова посаде је било евакуисано, саопштило је руско Министарство одбране.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Као последица пожара од 13. априла ракетна крстарица ‘Москва’ је претрпела тешка оштећења због детонације муниције. Покушаји посаде да угасе пожар нису дали резултате. Током борбе за брод погинуо је један војник, њих 27 се води као нестало. Осталих 396 чланова посаде је евакуисано са крстарице на бродове Црноморске флоте који су се налазили у тој области и пребачени су у Севастопољ“, наводи се у саопштењу Министарства.

Такође се наводи да је велика већина официра, заставника и морнара са крстарице „Москва“ изразила жељу да настави службу на бродовима Црноморске флоте.
Крстарица Москва - Sputnik Србија, 1920, 14.04.2022
РУСИЈА
Шта је познато о пожару на руској крстарици „Москва“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала