- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Нема забране, само можда повећања казне за усташки поздрав

© AP Photo / Darko BandicТабла "За дом спремни" у Јасеновцу
Табла За дом спремни у Јасеновцу  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
Пратите нас
Хрватски премијер Андреј Пленковић изјавио је данас да се у разговору са припадницима националних мањина и антифашиста размишља да ли могу евентуално да се повећају казне за употребу усташког поздрава „За дом спремни“, али не и о изменама закона који би забранили његову употребу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Ја сам још једном нагласио да су постојећи прописи и пресуде Уставног суда врло јасне што се тиче поклича, ту мислим да само треба уједначити праксу. Можемо видети могу ли се евентуално повећати казне, како бисмо и на тај начин деловали превентивно, али и санкционисали оне који крше закон“, рекао је Пленковић новинарима након комеморације поводом 77. годишњице пробоја из усташког логора Јасеновац, пренела је Хина.
Хрватски премијер, међутим, није прецизирао размишља ли се о изменама у сфери казненог или прекршајног закона.
Има више опција о којима се разговара, казао је он, додавши да судови и сад имају законску основу, али да треба уједначити судску праксу, што може самоиницијативно да уради и Врховни суд.
Он је поручио да је хрватска влада спремна да финансира преуређење Спомен подручја Јасеновац, док ће Министарство науке и образовања настојати да у договору са директорима школа, осигурају да што више ученика обиђе Јасеновац, пренео је Танјуг.
Спомен комплекс у Јасеновцу - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
РЕГИОН
Додик: Сећање на жртве Јасеновца - наша света дужност
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала