- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Шолц: Ембарго на руски гас неће донети мир Украјини

© AP Photo / John MacDougallНемачки канцелар Олаф Шолц
Немачки канцелар Олаф Шолц - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
Пратите нас
Испуњавање жеље Кијева да се под хитно уведе забрана на увоз руског гаса није сврсисходно и могло би да доведе до тешких последица по многе земље, изјавио је у интервјуу за лист „Шпигл“ немачки канцелар Олаф Шолц.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Према његовим речима, таква мера неће помоћи да се заустави сукоб у Украјини.
Немачки канцелар је, такође, критиковао мишљење да Берлин, настављајући да купује руски гас, спонзорише војну операцију Москве.
„Ствар је у томе што желимо да избегнемо драматичну економску кризу, губитке милиона радних места и фабрика које се никада више неће отворити. Наша земља и цела Европа би од тога трпеле озбиљне последице, а то би озбиљно утицало и на финансирање обнове Украјине. Због тога сам у обавези да кажем: то не можемо да дозволимо“, рекао је Олаф Шолц.

Берлин спреман да буде гарант безбедности Украјине

Говорећи о специјалној операцији Русије у Украјини, немачки канцелар је рекао да је неопходан мировни споразум који ће „омогућити Украјини да се у будућности штити самостално“ и додао да је Берлин спреман да иступи као гарант безбедности.
„Неопходно је примирје, руска војска мора да се повуче. Неопходан је мировни споразум који ће Украјини омогућити да се сама штити у будућности. Опремићемо их тако да им безбедност буде загарантована“, рекао је Шолц.
Према његовим речима, „Немачка је одговорна за мир и безбедност у целој Европи“. Немачки канцелар је у вези с тим додао да не сматра оправданим непосредно учешће његове земље и НАТО-а у сукобима у Украјини.
Шолц је додао да санкције наносе огромну штету руској економији., „Хладни мир, који није учвршћен споразумом неће извести Русију из санкционог режима“, додао је канцелар.
Емануел Макрон  - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
РУСИЈА
Макрон: Ембарго на руски гас сада није на дневном реду
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала