- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Упозорење америчке министарке финансија Европи: Забрана увоза руских енергената штетна по цео свет

© Sputnik / Aleksey Babushkin / Уђи у базу фотографијаНафтне цеви на руско кинеској граници
Нафтне цеви на руско кинеској граници - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
Пратите нас
Америчка министарка финансија Џенет Јелен упозорила је Европу да буде обазрива у погледу увођења потпуног ембарга на увоз руских енергената, јер би таква одлука могла да нанесе штету глобалној економији и да успори раст.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Она је на маргинама пролећног заседања ММФ-а и Светске банке у Вашингтону на конференцији за новинаре рекла да би моментална забрана увоза ЕУ „без сумње подигла светске цене нафте“ и да би „имала штетан утицај на Европу и друге делове света“, пренео је Фајненшел тајмс (ФТ).
„Средњорочно, Европа очигледно треба да смањи своју зависност од Русије у погледу енергије, али морамо да будемо опрезни када размишљамо о потпуној европској забрани увоза нафте“, рекла је она.
Додала је да потпуни ембарго можда не би имао велики негативан утицај на финансије Москве, јер Русији погодују више цене.
Уместо тога, сматра она, фокус западних савезника требало би да буде на покушају да се смање „приходи од продаје нафте и гаса” Русије.
„Када бисмо могли да смислимо начин да то урадимо, а да не наштетимо целом свету путем виших цена енергије, то би било идеално. И то је ствар коју сви заједно покушавамо да решимо“, навела је Јеленова, преноси Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала