- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Хајка на Јокића не престаје, „упецале“ се и НБА легенде /видео/

© AP Photo / Jeff ChiuСрпски кошаркаш – Никола Јокић
Српски кошаркаш – Никола Јокић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
Пратите нас
Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, трпи велики притисак спортске јавности јер је јако близу да постане први МВП у историји НБА који неће победити ни на једној утакмици у првој рунди плеј-офа.
Денвер Нагетси налазе се у немогућој мисији, пошто после три одигране утакмице против Голден Стејт Вориорса имају исто толико пораза – три.
Вориорси су на корак да почисте Нагетсе у првој серији, а многи као главног кривца виде Николу Јокића који, како кажу, не чини довољно да би Денвер победио макар на једној утакмици.
На друштвеним мрежама води се велика хајка од стране, што навијача, што појединих локалних новинара, јер је недопустиво да најкориснији играч у лиги не добије ниједан меч у плеј-оф серији.
„Господине Јокићу, једноставно нисте довољно урадили. Да, има је сјајне бројке, 37 поена, 18 скокова, али ако сте МВП кандидат, лидер, људи ће рећи – то је недовољно“, рекао је Шекил О'Нил после утакмице.
Шек је овде упао у замку јер, иако је јасно да не жели да унизи Јокића, поновио је оно што већина говори на друштвеним мрежама, а то је да је Јокић крив.
Немојте погрешно да ме схватите, одиграо је феноменалну утакмицу, али када сте лидер некада једноставно морате више да урадите. Можда је требало тих 37 поена да претвори у 43 или 45, и он је способан да то уради, тако да...“, појаснио је О'Нил.
Са једне стране је јасно шта Шек хоће да каже – да Јокић је изгубио лопту на 45 секунди до краја, да није шутнио ниједном у последња два минута, али свалити баш целу кривицу на појединца који је утакмицу завршио са скоро 40 поена и 20 скокова...
То је мало неправедно и то је управо оно што се ради на, пре свега, Твитеру где се од почетка серије са Вориорсима води хајка против Јокића. Хајк јер „МВП не сме да буде почишћен“.
И то је у реду у нормалним околностима. Истина је да кошаркаш таквог калибра не би смео да дозволи да му екипа изгуби 4-0, међутим, у овом случају то је реалност.
Денвер игра без другог и трећег најбољег кошаркаша, без Џамала Мареја и Мајкла Портера јуниора, док четврти и пети најбољи – Вил Бартон и Ерон Гордон – играју далеко испод просека.
У три одигране утакмице Јокић бележи близу 30 поена по утакмици (29,3), Бартон око 16, а Гордон само једанаест поена.
Када се на то дода да и саиграчи попут Грина, Боунса и других играју лоше, онда људи треба да се запитају како је Денвер уопште обезбедио пласман у плеј-оф са шесте позиције.
Имате осакаћени Денвер на једној страни и прекаљене Вориорсе на другој, троструке НБА шампионе Карија, Грина, Томпсона и Игудалу...
Много пута сте до сада прочитали наслове „Јокић не може сâм“ и стварно је тако, а то је још више дошло до изражаја против комплетних Вориорса који су по приказаном вероватно главни кандидати за НБА титулу.
Када све ставите на папир, немогуће је замерити било шта Јокићу, али ако га не волите то је лако урадити јер – „ниједан МВП није изгубио прву рунду плеј-офа 4-0“.
Да, није, али то ће вам бити аргумент једино ако сте слепи – намерно слепи или једноставно не знате кошарку, није важно, исто је.
Јокић не може сâм! /видео/
Може ли шахиста да победи у рвању? /видео/
Дончић може мирно да спава – има оно што Јокићу очајнички недостаје /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала