- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Рус тражи мрву љубави, а Новак има један – али највиши могући циљ

© Sputnik / Лола ЂорђевићНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић и Карен Хачанов укрстиће рекете од 14 часова у полуфиналу Србија опена на Дорћолу. Биће то седми дуел српског и руског тенисера у којем је улог финале турнира из серије 250. И док Хачанов тражи од публике да му пружи макар мало љубави, Ноле има за циљ да подигне ниво форме како би се што боље спремио за Гренд слем у Паризу.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

У досадашњих шест одмеравања снага Новак Ђоковић је против Карена Хачанова показао због чега је светски број 1. Србин има чак пет победа, наспрам само једне коју је уписао Рус. Било је то у финалу Мастерса у Паризу пре четири године.
И сада је Хачанов практично у (не)могућој мисији да мора да тражи тријумф над Ђоковићем у његовом родном граду, где ће имати огромну подршку публике, која му помаже да поврати пољуљано самопоуздање после неочекиваних и прераних елиминација на турнирима у Дубаију и Монте Карлу.
Порази од Јиржија Веселог и Алехандра Давидовича Фокине, натерали су великог шампиона Новака Ђоковића да се под хитно пребаци у турбо-мод када су у питању тренинзи и мечеви.
Испао се је из форме и такмичарског ритма Ђоковић после претрпљене неправде у Аустралији одакле је после 11 дана агоније депортован и забрањено му је учешће на његовом омиљеном Гренд слем турниру - Аустралијан опену.
Због тога што није вакцинисан сносио је Србин последице јер су му били забрањени турнири у Сједињеним Америчким Државама.
Сада када се ситуација с вирусом корона полако смирила, а све(т) се враћа у нормалу, тако се и Ђоковић вратио регуларном игрању тениса.
Али, далеко од тога да све иде као по лоју. Напротив. Штуцање, саплитање, што потврђују неуспеси у Уједињеним Арапским Емиратима и Кнежевини, која му је као друга кућа јер тамо живи с породицом.
Аларм је упаљен на време, стигао је велики шампион у родни град – Београда да „оштри“ рекет и форму за круну сезоне на шљаци – Ролан Гарос.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
СПОРТ
Нема слободног дана за Новака! /видео/
Не крије то Новак, а после преокрета и тријумфа над земљацима Ласлом Ђереом и Миомиром Кецмановићем, очекује га жилави Карен Хачанов који се неће тек тако предати.
„Знам да следећи меч играм против Новака, да ће бити као Дејвис куп меч, али молим вас, дајте и мени мало љубави“, поручио је Рус после победе и пласмана у полуфинале, што је изазавало симпатије и аплауз навијача на дупке пуним трибинама тениског комплекса на Дорћолу.
С друге стране, велики шампион Новак Ђоковић „гладан“ је успеха. Рафаел Надал му је „украо“ трофеј у Мелбурну, где Србину није било дозвољено учешће.
Шпанац има 21 Гренд слем трофеј, Ђоковић и заборављени Роџер Федерер (и даље није рекао збогом тенису) имају по 20 трофеја.
И управо Ђоковић има паклено тежак задатак да у Паризу свргне са трона апсолутног краља шљаке - Рафаел Надала који је чак 13 пута покорио "град светлости".
"Узбуђен сам. Треба ми више мечева како бих дошао до жељеног нивоа тениса. Имао сам четири тренинга у једном дану на Дорћолу. Два кондициона и два тениска - био сам мало уморам. Користим сваки слободан тренутак да се физички што боље припремим. То је поготово важно за шљаку. Нисам био спреман у Монте Карлу, тога сам свеста, али ми највише недостају мечеви. Надам се да ће ми публика у Београду давати ветар у леђа, мномо пута ми је то значило, као онај Дејвис куп 2010. године или прошле године пред Ролан Гарос. Управо је Ролан Гарос највећи циљ на овој подлози, желим тамо да одем најспремнији. То не мења мој приступ Србија опену, желим да догурам што даље, а титула је увек амбиција“, рекао је Ђоковић на једној од конференција одржаних на Дорћолу.
Јасно је Новак открио циљ, али ће на путу ка остварењу истог прво морати да разоружа Руса који тражи мрву љубави од Срба.
Једно је сигурно очекује нас спектакуларан меч два велика играча у борби у којој је српски ас апсолутни фаворит, али то ништа не мора да значи.
Уз Спутњик ћете имати прилику уживо у текстуалном преносу да пратите дешавања са поменутог полуфиналног сусрета који ће почети око 14 часова.
Александар Зверев на турниру у Акапулку - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
СПОРТ
Немац је дигао глас: Нема разлога да Руси и Белоруси не играју Вимблдон
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
СПОРТ
Срби су видели како је било Федереру – Ђоковић открио „тајну преокрета“
Навијачи чекају Новака Ђоковића на Србија опену - Sputnik Србија, 1920, 22.04.2022
СПОРТ
Како смо избегли стампедо и шта ради Новак Ђоковић док „не ради“?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала