- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија: Кијев планира низ провокација, неке и уз помоћ Британаца

© Sputnik / Илья Питалев / Уђи у базу фотографијаПрипадници Народне милиције ДНР у Маријупољу
Припадници Народне милиције ДНР у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 23.04.2022
Пратите нас
Специјалне службе Украјине планирају да изведу провокацију и да оптуже Русију за ракетни удар на западну украјинску војно-поморску базу када би у ваздих био дигнут комбинат за смрзнуте производе који се налази на 500 метара од војног објекта, изјаво је начелник Центра за управљање одбраном Русије, генерал-пуковник Михаил Мизинцев.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„У области луке Јужни код Одесе специјалне службе Украјине планирају провокацију уз примену отровних хемијских супстанци а с циљем да оптуже руску војску за наводне ударе на објекте цивилне инфраструктуре. Највероватнији сценарио би могла да буде имитација ракетног удара руских снага на западну украјинску поморску базу када би у ваздух био дигнут комбинат за смрзнуте производе на удаљености од 500 метара од војног објекта“, навео је Мизинцев.

У циљу реализације таквог плана на подручје комбината је 18. априла из Одесе пребачена цистерна са амонијаком (10 тона), а припадници снага безбедности и специјалних служби су добили средства индивидуалне заштитите.
Мизинцев, међутим, наглашава да руске снаге током реализације задатака у склопу специјалане војне операције, за разлику од украјинске војске и екстремистичких јединица, имају хуман однос према локалном становништву и не изводе ударе на објекте цивилне инфраструктуре.

У плану и провокације у циљу дискредитације канонске цркве

Мизинцев је новинарима рекао и да Кијев пред Ускрс планира и провокације у циљу дискредитације канонске Украјинске православне цркве.
Према његовим речима, епископи Украјинске гркокатоличке цркве добили су препоруку из канцеларије председника Владимира Зеленског да у ноћи „између 23. и 24. априла не одржавају традиционалне ускршње службе него да их замене он-лајн преносима“, док Украјинска православна црква циљано није добила таква обавештења како би се верници масовно окупљали у храмовима.

„Провокације се изводе у склопу кампање кијевског режима и украјинских медија с циљем да се Русија оптужи за ракетирање верских објеката, укључујући Свјатогорску лавру“, рекао је генерал.

У Лисичанск стигли западни медији, спрема се нова провокација уз помоћ Британаца

Мизинцев је рекао и да Служба безбедности Украјине заједно са Великом Британијом припрема и провокацију у месту Лисичанск у ЛНР због чега су ту стигли украјински и западни медији који су претходно радили инсцениране фотографије и снимке у Бучи
„Унапред упозоравамо тзв. цивилизовани Запад да те лажне вести кијевских власти о наводним злочинима Руса намеравају ускоро да пласирају преко западних медија“, рекао је он.

Хуманитарна помоћ

Русија је прикупила још 22 тоне хуманитарне помоћи за житеље Донбаса и Украјине, рекао је Мизинцев.
Према његовим речима, у ДНР и ЛНР, Харковској и Херсонској области у току је седам хуманитарних акција током којих је грађанима предато 560 тона најнеопходнијих намирница, средстава за хигијену и друго.

Блокирано 76 страних бродова из 18 држава

Мизинцев каже и да Украјина и даље блокира у својим лукама 76 бродова из 18 држава.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала