- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Шесторо људи погинуло после потонућа избегличког чамца код либанске обале

CC0 / Pixabay / Либанска обала
Либанска обала - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
Пратите нас
Шесторо људи је погинуло, међу њима и једна девојчица, када се током ноћи, код либанске обале надомак луке Триполи, преврнуо гумени чамац у којем се превозило око 60 избеглица из Сирије и Либана, потврдио је министар саобраћаја Либана Али Хами.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је прецизирао да је тело једне девојчице извучено из мора у суботу увече, а да је војна спасилачка јединица пронашла још пет беживотних тела у недељу ујутро, пренео је Ројтерс.
Либанска влада је издала саопштење у којем се наводи да премијер Наџиб Микати "прати дешавања у вези са несрећом избеглица који су чамцем, без дозволе, кренули из Каламуна".
Либански Црвени крст је раније на Твитеру саопштио да се и даље трага за бродоломницима.
Економска криза у Либану довела је до тога да је локална валута изгубила више од 90 одсто своје вредности и приморала велики број Либанаца, као и избеглица из ратом разорене Сирије, да на малим и нестабилним гуменим чамцима крену на опасно путовање Средоземним морем према Европи, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала