- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Присталице Макрона славе победу на изборима, Ле Пенова признала пораз

© AFP 2023 / ALAIN JOCARD, Eric FEFERBERGМарин Ле Пен и Емануел Макрон на гласању у Паризу
Марин Ле Пен и Емануел Макрон на гласању у Паризу  - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
Пратите нас
У подножју Ајфелове куле, присталице председника Емануела Макрона славе његов реизбор, неколико тренутака након што су прве пројекције показале да је победио на изборима са приличном разликом.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Актуелни председник Француске Емануел Макрон, према првим пројекцијама агенција Ифоп, Елабе, Opinionway and Ipsos i Ipsos води у другом кругу председничких избора са 57,6 до 58,2 одсто гласова испред кандидаткиње крајње деснице Марин Ле Пен, која је освојила 42,4 одсто гласова, пренео је Ројтерс.
На постизборном скупу његове противкандидаткиње десничарке Марин Ле Пен чули су се звиждуци.

Ле Пен: Наставићу да се борим за Французе

Кандидаткиња деснице Марин ле Пен признала је вечерас изборни пораз и рекла да ће наставити борбу и да је изазов за њену странку да се фокусира на парламентарне изборе у јуну.
„Више него икад наставићу свој рад за Французе“, рекала је Ле Пенова у говору после избора.
Ле Пенова је рекла да је њен резултат и даље "победа" њеног политичког покрета и да је њена партија отворена да уједини све оне који желе да се боре против Макрона, преноси Ројтерс.
За кандита деснице Марин Ле Пен, резултат у другом кругу председничких избора у Француској је сведочанство о великом неповерењу француског народа.
"Немам огорчења", изјавила је Ле Пен, пренела је француска БФМ ТВ. Она је оценила и да постоји "велики ризик" да ће Макрон бити у могућности да обезбеди већину у парламенту.
Плакати за председничку кампању у Француској - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
СВЕТ
Француска бира председника – Макрон или Марин ле Пен
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала