- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Ђоковић се захвалио Русима: „Изабрали су Београд“

© Sputnik / Лола ЂорђевићКарен Хачанов и Новак Ђоковић, Србија опен
Карен Хачанов и Новак Ђоковић, Србија опен - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
Пратите нас
Новак Ђоковић неизмерно је захвалан руским тенисерима Андреју Рубљову, Карену Хачанову и другим Русима што су уместо престижног турнира у Барселони изабрали да играју у Београду.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Радујем се изазову, али сам наравно и захвалан Рубљову што је дошао у Београд. У исто време се игра Барселона и лепо је видети да су он и Хачанов одлучили да буду овде. Јесте ми стало до титуле, али и до тога да овај турнир напредује и угости најбоље тенисере“, рекао је Ђоковић на конференцији за медије.

Рубљов, осми играч света, и Хачанов, 26. на АТП листи, били би међу носиоцима на турниру у Барселони који је из категорије 500 и који доноси више поена, више прихода...
Такође, имали би шансу за добар резултат, с обзиром на ниво тениса који су показали у Београду, међутим, одлучили су да прихвате позив Новака и дођу на Србија опен.
Србија опен је турнир из категорије 250, али већ наредне или оне тамо године могао би да постане из серије 500, што би био велики подухват, како Новака Ђоковића, тако и целе организације на чијем је челу Ђорђе Ђоковић.
„Нама не мањка ентузијазма, организације, људства, квалитета... Једино што нам преостаје јесте да добијемо ту лиценцу од АТП-а, да нас изаберу као турнир који ће да пређе из серије 250 у 500. Радимо на томе, преговарамо. Надамо се да ће овогодишњи Србија Опен да их подстакне да убрзају процес и да већ у наредним годинама можемо да гледамо тенисере на турниру из серије 500“, рекао је Ђорђе пре почетка турнира за Тањуг.
Доласцима најбољих тенисера на свету, међу којима су Рубљов и нормално Ђоковић, Београд показује да је спреман за „петстотку“.
Новак поново стао у заштиту Руса: Био сам жртва тога, као и сваки Србин у свету
Рубљов: Ђоковић ради све савршено, надам се да ће Руси играти у Риму
Ђоковић изгубио сет, па разбио Хачанова за финале Србија опена!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала