- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска испоручила на Ускрс више од 160 тона хуманитарне помоћи Харковској области /видео/

© Sputnik / Максим Блинов / Уђи у базу фотографијаПодела хуманитарне помоћи у Маријупољу
Подела хуманитарне помоћи у Маријупољу - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
Пратите нас
Руска војска је уочи Ускрса испоручила више од 160 тона хуманитарне помоћи становницима Купјанска и Изјума у Харковској области, саопштило је Министарство одбране Русије.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

„Руске снаге су у току специјалне војне операције у украјинске градове Купјанск и Изјум у Харковској области допремиле хуманитарну помоћ, укључујући куличе (традиционални ускршњи колач у Русији). У пратњи војне полиције Оружаних снага Руске Федерације, хуманитарна помоћ од преко 160 тона испоручена је камионима становницима којима је најпотребнија“, прецизирало је Министарство.
Војска је, између осталог, допремила више од 60 тона производа у град Купјанск, укључујући две хиљаде ускршњих кулича и освештаних јаја за локалне цркве и њихове парохијане. На списку испоручених производа биле су житарице, шећер и кондензовано млеко.
Тренутно се у граду ради на обнови важних инфраструктурних објеката. Стручњаци раде на обнављању струје, вода за становнике стиже помоћу цистерна.
У Изјум је допремљено више од 100 тона хуманитарне помоћи.
Председник Русије Владимир Путин на васкршњем богослужењу у Храму Христа Спаситеља у Москви - Sputnik Србија, 1920, 24.04.2022
РУСИЈА
Путин честитао православним хришћанима Ускрс
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала