- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Демократе неће присуствовати сједници Скупштине Црне Горе

© Sputnik / Радоје ПантовићСкупштина Црне Горе
Скупштина Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
Пратите нас
Предсједник Клуба посланика Демократа Борис Богдановић саопштио је да посланици ове партије неће присуствовати сједници парламента која ће се одржати у четвртак, 28. априла.
Спутњик и РТ - цензура  - Sputnik Србија
ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕ

Због учесталих хакерских напада и ометања сајта Спутњик Србија и наших канала на Фејсбуку и Јутјубу, све вести пратите и на каналу Спутњик Србија на Телеграму и преко мобилне апликације која ради неометано, а коју можете преузети са овог линка, а видео садржај на платформи „Одиси“ (odysee.com), као и на платформи „Рамбл“ (rumble.com).

Он је сједницу назвао завјереничким скупом групе пучиста који су, како каже, вршењем кривичног дјела узурпирали надлежности предсједника Скупштине.
„Нећемо присуствовати, већ ћемо их оставити да сами изведу завршни чин тромјесечне пијачно-издајничке лакрдије. Друго, поднијећемо кривичне пријаве против 46 посланика и потпредсједника Ибрахимовића због извршења тешких кривичних дјела, али и утужити акте који из ових дјела произађу“, казао је Богдановић.
Клуб посланика Демократа наведене закључке усвојио је једногласно на данашњој сједници.
Богдановић је поручио да ће све што се усвоји на сједници Скупштине Црне Горе у четвртак, 28. априла, бити нелегално, као и да што се тиче владавине права, све што ураде - биће нелегитимно.
Он је казао да се три мјесеца од почетка издаје воље бирача понашају као да је Црна Гора политичка играоница, а грађани Црне Горе пијуни на табли мафијашких интереса.
„И, што сте након три мјесеца успјели да смислите? Генијалну ствар – да још једанпут преварите народ и нелегално сазовете сједницу Скупштине Црне Горе. Ови ваши подухвати достојни су стрипа или цртаног филма. Међутим, ништа није смијешно када своја недјела радите злоупотребом државних институција. Црна Гора није цртани филм и цијену ваших поступака кад тад ћете морати платити народу“, наводи се у саопштењу Богдановића.
„Што се тиче грађана Црне Горе, све што на тој сједници урадите, то је пљување њима и њиховој вољи у лице. И они ће знати како да на то одговоре. Што се тиче организатора пуча, желимо им лијеп провод у „Сплендиду“ у наредном периоду. Уживајте док траје, а ми вам гарантујемо да ће вам политички пресјести ваши коктели издаје, преваре и завјереништва. Грађане Црне Горе позивамо да устану против будуће непризнате „Владе“ и придруже нам се у институционалној и ванинституционалној борби за ванредне парламентарне изборе“, пише у саопштењу.
Богдановић поручује да су Демократе спремне и за суд, улицу, али и Скупштину, те да једино за шта нису спремни је да буду издајници и пучисти.
„А, ми вам гарантујемо – издајничка „Влада“ уз протест народа неће трајати ни пар мјесеци. Сваког мјесеца смо побјеђивали пучисте на изборима. Не у салонским и кафанским подметачинама, него на изборима. Једином демократском, европском мјерилу политичког квалитета. Од сада ћемо вас побјеђивати сваке недјеље, на свим улицама и трговима, а затим и на свим изборима који нам слиједе, укључујући и ванредне парламентарне изборе за које ћемо се изборити“, наводи се у саопштењу.
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 25.04.2022
РЕГИОН
Абазовић доставио Скупштини програм рада нове Владе Црне Горе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала